Ginecologie

Acasa  /  Servicii  /  Ginecologie

Cabinetul MediPrax Centrum ofera consultatii de ginecologie si obstetrica de catre medicii specialisti cu o experienta bogata in aceste patologii. De asemenea un accent deosebit este indreptat spre pe patologia oncologica (canceroasa) legata de sfera ginecologica si mamara. Un diagnostic precoce si un tratament adecvat poate sa asigure chiar si vindecarea dferitelor forme de cancer.

Medicii nostri

Sorry, no posts matched your criteria.
Contactati-ne pentru mai multe informatii sau solicitati o programare

Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare. In unele regiuni este chiar prima cauza de deces prin boala. Majoritatea oamenilor sunt ingrijorati de perspectiva imbolnavirii dar foarte putina lume se intereseaza despre cancer pentru a-l preveni sau a-l diagnostica cat mai repede. La ora actuala majoritatea formelor de cancer beneficiaza de tratamente performante care pot asigura supravietuire indelungata si uneori chiar vindecare. Acest lucru este posibil atunci cand boala este diagnosticata intr-o faza incipienta (de inceput), moment in care optiunile terapeutice reusesc sa distruga toate celulele canceroase.

Ideal ar fi ca fiecare persoana sa se preocupe de preventia si depistarea precoce a cancerului. Prin preventie se intelege atitudinea de viata a fiecarui om prin care aceasta reduce expunerea personala la diferitii factori de risc ai cancerului. Depistarea precoce a cancerului numita si screening se realizeaza prin controale medicale periodice specifice pentru fiecare posibila localizare a cancerului.

Discutiile despre preventie sunt numeroase invocandu-se diete alimentare dintre cele mai exotice, utilizarea de diferite suplimente alimentare si bineinteles atitudini care frizeaza ridicolul cum ar fi unele asa zise cure de dezintoxicare.

O atitudine corecta este una de bun simt prin care se exclude ceea ce face rau, se reduce ceea ce nu face bine si sa se adauge ceea ce este sanatos . Organizatia mondiala a sanatatii a elaborat o lista cu masuri care reduc riscul de cancer si asigura depistarea precoce a celor mai frecvente tipuri de cancer.

Cancere Ginecologice

Cancerele ginecologice de multe ori trec neobservate, pacientele ajungand la medic in stadii avansate. Acest lucru este valabil in special pentru cancerul ovarian dar si pentru cancerul de col uterin. In cazul cancerului uterin sangerarile care apar fac ca pacienta sa se adreseza medicului.

Examenul ginecologic de rutina poate sa identifice starile precanceroase ale colului uterin, prezenta formatiunilor tumorale ovariene, sau ingrosarea endometrului. Toate acestea, investigate corespunzator pot realiza un diagnostic precoce al cancerului si obtinerea de rezultate terapeutice optime.

cancer-ovar

Cancerul ovarian in Romania este pe locul 5 ca frecventa a cancerului la femei, fiind inregistrate 9,5 cazuri noi...

cancer-Uter

Cancerul uterin denumit si cancer de corp uterin sau cancer endometrial, este cel mai frecvent cancer al...

Cancer-de-col-1

Colul uterin denumit si cervix, este portiunea inferioara a uterului. Acesta are forma unui butoias cu doua orificii:..

Patologie Ginecologica

In viata femeii problemele ginecologice sunt deseori trecute cu vederea fiind considerate ceva de la sine inteles. Tulburarile de ciclu menstrual, durerile pelvine asociate sau nu ciclului, scurgerile vaginal neobisnuite sunt de multe ori acceptate ca ceva obisnuit. Dar aceste probleme considerate banale se pot agrava si complica viata pacientelor ducand la aparitia unor afectiuni cronice ca: infertilitate, displazii severe de col uterin, abcese pelvine. Consultul ginecologic atat periodic dar mai ales in cazul unor manifestari neobisnuite asigura sanatatea femeii.

Endometrioza
Endometrioza

Endometrioza reprezinta prezenta celulelor endometriale inafara uterului. Endometrul este stratul interior al...

ginecologia
Boala inflamatorie

Boala inflamatorie pelvină (BIP) reprezintă denumirea generică pentru infecțiile tractului genital superior...

Chist-ovarian

Chistul ovarian reprezinta o colectie de lichid inconjurat de o membrana. Este o patologie frecventa la femeile...