Chirurgie si Ginecologie Oncologica

Acasa  /  Servicii  /  Chirurgie si Ginecologie Oncologica

Cabinetul MediPrax Centrum ofera consultatii de ginecologie si obstetrica de catre medicii specialisti cu o experienta bogata in aceste patologii. De asemenea un accent deosebit este indreptat spre pe patologia oncologica (canceroasa) legata de sfera ginecologica si mamara. Un diagnostic precoce si un tratament adecvat poate sa asigure chiar si vindecarea dferitelor forme de cancer.

Medic primar chirurgie generala

Doctor in stiinte, sef de Lucrari UMF Cluj - Napoca, supraspecializare in chirurgie si ginecologie oncologica

Contactati-ne pentru mai multe informatii sau solicitati o programare

Ce examinari se fac in chirurgie si ginecologie oncologica?

Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare. In unele regiuni este chiar prima cauza de deces prin boala. Majoritatea oamenilor sunt ingrijorati de perspectiva imbolnavirii dar foarte putina lume se intereseaza despre cancer pentru a-l preveni sau a-l diagnostica cat mai repede. La ora actuala majoritatea formelor de cancer beneficiaza de tratamente performante care pot asigura supravietuire indelungata si uneori chiar vindecare. Acest lucru este posibil atunci cand boala este diagnosticata intr-o faza incipienta (de inceput), moment in care optiunile terapeutice reusesc sa distruga toate celulele canceroase.

Ideal ar fi ca fiecare persoana sa se preocupe de preventia si depistarea precoce a cancerului. Prin preventie se intelege atitudinea de viata a fiecarui om prin care aceasta reduce expunerea personala la diferitii factori de risc ai cancerului. Depistarea precoce a cancerului numita si screening se realizeaza prin controale medicale periodice specifice pentru fiecare posibila localizare a cancerului.

Discutiile despre preventie sunt numeroase invocandu-se diete alimentare dintre cele mai exotice, utilizarea de diferite suplimente alimentare si bineinteles atitudini care frizeaza ridicolul cum ar fi unele asa zise cure de dezintoxicare.

O atitudine corecta este una de bun simt prin care se exclude ceea ce face rau, se reduce ceea ce nu face bine si sa se adauge ceea ce este sanatos . Organizatia mondiala a sanatatii a elaborat o lista cu masuri care reduc riscul de cancer si asigura depistarea precoce a celor mai frecvente tipuri de cancer.

Alte servicii

Cancere Ginecologice

Cancerele ginecologice de multe ori trec neobservate, pacientele ajungand la medic in stadii avansate. Acest lucru este valabil in special pentru cancerul ovarian dar si pentru cancerul de col uterin. In cazul cancerului uterin sangerarile care apar fac ca pacienta sa se adreseza medicului.

Examenul ginecologic de rutina poate sa identifice starile precanceroase ale colului uterin, prezenta formatiunilor tumorale ovariene, sau ingrosarea endometrului. Toate acestea, investigate corespunzator pot realiza un diagnostic precoce al cancerului si obtinerea de rezultate terapeutice optime.

cancer-ovar

Cancerul ovarian in Romania este pe locul 5 ca frecventa a cancerului la femei, fiind inregistrate 9,5 cazuri noi...

cancer-Uter

Cancerul uterin denumit si cancer de corp uterin sau cancer endometrial, este cel mai frecvent cancer al...

Cancer-de-col-1

Colul uterin denumit si cervix, este portiunea inferioara a uterului. Acesta are forma unui butoias cu doua orificii:..

Tumori mamare

Tumorile mamare pot aparea la orice varsta a femeii, iar pentru fiecare perioda din viata fiind specifice anumite tipuri de tumori. In decada a doua de viata cea mai frecvente tumora de san este fibroadenomul mamar. Intre 35 si 55 de ani aproximativ 65% dintre femei pot sa prezinte modificari fibrochistice ale sanilor si aparitia chistelor mamare.

Peste 65 de ani majoritatea tumorilor de san care apar sunt cancere mamare. Examinarea oricarei tumori de san este obligatorie pentru un diagnostic corect si stabilirea unei conduite terapeutice corespunzatoare.

Cancer-de-san

Cancerul de san este a doua cauza de deces la femei iar riscul de aparitie a boli este la 1 femeie din 8...

Tumori-de-san

Tumori ne-canceoase (benigne) ale sanului La nivelul sanului pot sa apara diferite tumori (noduli),...

Examinare-san

Examinarea sanului consta in examenul clinic - inspectia si palparea sanilor si a regiuni axilare (sub brat),...