str.Petru Maior, 6-8, ap.8, Cluj-Napoca office@medipraxcentrum.ro 0740 199 263 0740 199 263

Ginecologie

Cabinetul MediPrax Centrum ofera consultatii de ginecologie si obstetrica de catre medicii specialisti cu o experienta bogata in aceste patologii. De asemenea un accent deosebit este indreptat spre pe patologia oncologica (canceroasa) legata de sfera ginecologica si mamara. Un diagnostic precoce si un tratament adecvat poate sa asigure chiar si vindecarea dferitelor forme de cancer.

Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare. In unele regiuni este chiar prima cauza de deces prin boala. Majoritatea oamenilor sunt ingrijorati de perspectiva imbolnavirii dar foarte putina lume se intereseaza despre cancer pentru a-l preveni sau a-l diagnostica cat mai repede. La ora actuala majoritatea formelor de cancer beneficiaza de tratamente performante care pot asigura supravietuire indelungata si uneori chiar vindecare. Acest lucru este posibil atunci cand boala este diagnosticata intr-o faza incipienta (de inceput), moment in care optiunile terapeutice reusesc sa distruga toate celulele canceroase.

Ideal ar fi ca fiecare persoana sa se preocupe de preventia si depistarea precoce a cancerului. Prin preventie se intelege atitudinea de viata a fiecarui om prin care aceasta reduce expunerea personala la diferitii factori de risc ai cancerului. Depistarea precoce a cancerului numita si screening se realizeaza prin controale medicale periodice specifice pentru fiecare posibila localizare a cancerului.

Discutiile despre preventie sunt numeroase invocandu-se diete alimentare dintre cele mai exotice, utilizarea de diferite suplimente alimentare si bineinteles atitudini care frizeaza ridicolul cum ar fi unele asa zise cure de dezintoxicare.

O atitudine corecta este una de bun simt prin care se exclude ceea ce face rau, se reduce ceea ce nu face bine si sa se adauge ceea ce este sanatos . Organizatia mondiala a sanatatii a elaborat o lista cu masuri care reduc riscul de cancer si asigura depistarea precoce a celor mai frecvente tipuri de cancer.

  • Evitarea fumatului
  • Alimentatie echilibrata si mentinerea unei greutati corporale normale
  • Alimentatie bogata in fructe si legume, reducerea carnii din alimentatie si evitare mancarurilor procesate
  • Efectuarea de activitate fizica regulata
  • Reducerea cantitatii de alcool consumate
  • Evitarea expunerii excesive la soare
  • Control ginecologic periodic la femeile peste 21 de ani pentru depistarea precoce a cancerului cervical
  • Consult al sanilor anual la femeile peste 40 de ani
  • Screening-ul cancerului colorectal la barbatii si femeile peste varsta de 50 de ani