DIETOTERAPIA

Acasa  /  Nutritie   /  DIETOTERAPIA
Dietoterapia

DIETOTERAPIA

De cele mai multe ori atunci cand ne confruntam cu o afectiune, fie ca este vorba de boala cardiovasculara, de diabet zaharat, boala cronica de rinichi, guta,… schimbarea obiceiurilor alimenatare sub supravegherea unui specialist duce la imbunatatirea calitatii vietii pacientului si a unor parametri urmariti prin analize medicale.

Programeaza-te la o consultatie de nutritie!

 

DIETOTERAPIA sau CE ESTE DIETOTERAPIA?

 

 

Dietoterapia sau terapia nutrițională reprezintă o metodă de tratament a diferitelor patologii, prin modificări specifice aduse în alimentație, și este o componentă esențială a managementul clinic al bolilor (în special al celor cronice) alături de tratamentul medicamentos, sau, în unele patologii,

poate funcționa chiar și singură.

Fie că este vorba de boala cardiovasculara, diabet zaharat, de insuficiența renală, de sindrom de intestin iritabil, de intoleranțe alimentare, de boală celiacă, hipercolesterolemie, acid uric ridicat etc.. modificări specifice în alimentație te pot ajuta pentru a-ți crește calitatea vieții, a încetini avansarea bolii și a preveni apariția complicațiilor.

Prima întâlnire este destinată evaluării statusului nutrițional al pacientului ( cu ajutorul analizelor sangvine, a măsurătorilor, analizei compoziției corporale) și a obiceiurilor alimentare. Pentru că suntem diferiți, planul dietetic este individualizat ținând cont de patologia fiecăruia, de programul și de preferințele pacientului.

Ședințele de control sunt destinate urmăririi evoluției și pot fi săptămânale, bilunare sau lunare , în funcție de caracteristicile tratamentului și de necesitățile fiecărui pacient.

Niciun comentariu
Scrie un comentariu
Nume
E-mail