Dermapen

Acasa  /  Informatii Pacienti   /  Dermapen
Dermapen

Dermapen

autor Dr. Pop Corina

Dermapen – Terapia Micro-Needling

Dermapen este un dispozitiv medical asemanator unui stilou, ce are la baza o tehnologie avansata cu micro-ace oscilante vertical și care este utilizat pentru a întineri pielea și de a îmbunătăți aspectul pielii prin reducerea liniilor fine, a ridurilor de expresie, a poriilor dilatati, vergeturilor și a cicatricilor post-acneice. Dermapen 3 ™ este capabil să producă in piele peste 1300 de micro-gauri pe secundă, avand un dispozitiv de 12 microace fiind capabil de a furniza aproape 110 de rotații pe secundă.Adâncimea de penetrare este complet reglabila între 0 și 2,5 mm pentru a se potrivi oricarei regiuni a corpului sau a feței.
Conceptul de micro-needle se bazeaza pe abilitatea naturala a pielii de a se repara ori de câte ori se confruntă cu un „prejudiciu” fizic, cum ar fi tăieturi, arsuri și alte escoriații. Prin penetrarea micro-acelor la nivelul pielii, acestea creeaza canale foarte fine in piele, stimuland in acelasi timp si productia naturala de colagen. Microcanalele distribuie pana la 80% mai mult din nutrientii aplicati pe piele, permitand livrarea acestora in fibroblasti pentru a hrani celulele din derm si stratul bazal. Aceasta absorbtie accelerata in piele a ingredientelor active conduce la repararea locala stimulata si rezultate de resurfacing mai rapide. După ce rezultatul dorit a fost atins, este importanta să se mențină stimularea colagenului, efectuand tratamente de intretinere trimestrial. Tratamentul cu Dermapen este cel mai frecvent utilizat pe fata, insa poate fi de asemenea folosit pentru a trata și regenera pielea de pe gât, torace și mâini. Tratamentul cu micro-ace este sigur pentru toate tipurile de piele.
Dermapen merge dincolo de tehnicile clasice de “skin needling” si ofera o versatilitate crescuta avand urmatoarele indicatii:

intinderea pielii, lifting si rejuvenare si prevenirea imbatranirii pielii
inductie naturala de colagen
hiperpigmentare/hipopigmentare
tratament cicatrice acnee sau in urma interventiilor chirurgicale sau post-traumatice
reducerea ridurilor si a liniilor fine
tratamentul alopeciei si regenerarea parului
ameliorarea aspectului vergeturilor
minimizeaza dimensiunile porilor
Dermapen are indicatii mai putin cunoscute si in sfera patologiilor precum hipopigmentarea, vitiligo, telangiectaziile, rozaceea, acneea, milia, keratoza pilara si celulita. De asemenea, se poate folosi in diferite combinatii cu PRP sau peelingul chimic .
Drept urmare exista o paleta foarte larga de recomandari si patologii care pot fi tratate avand rezultate stiintifice foarte bune comparabile cu laserul , considerate ca fiind chiar superioare conform studiilor, fără riscul de hiper sau hipo-pigmentare sau alte efecte secundare iar timpul de recuperare este mai scurt, fara riscurile asociate terapiilor ablative „pe bază de căldură”- Laser. Astfel, durerea, infectiile virale sau bacteriene, hiperpigmentarea post-inflamatorie sau denaturarea colagenului sunt aproape inexistente in tratamentele cu Dermapen comparativ cu laserele fractionale.

dermapen-before-after-las-vegas-1-768x255

before-after-woman-chin

before-after-vitiligo

before-after-acne-scar-pores-female

indexEEE

before-after-acne-scarring

before-after-cut-scar